Varm mjød med æble og havtorn

Denne varme sød-syrlig-krydrede drik er perfekt på en kold decemberdag eller som et alternativ til julens traditionelle gløgg. Den er lavet på mjød og varme krydderier.

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne kommes i en gryde og varmes op ved middel varme.
Det må ikke koge.

Man kan evt. tilsætte et par kanelstænger til gryden, hvis man ønsker det.

Ingredienser

4 Personer
  • 700 ml mjød med neutral smag
  • 1 syrligt æble i kvarte
  • 1 spsk tørret havtorn

Vi ved med sikkerhed, at vikingerne drak mjød, dog ikke hver dag. Honningvin var et luksusprodukt forbeholdt fester og højtider. Brugen af de varme krydderier som ingefær, kanel, allehånde og nelliker blev udbredt i middelalderens Danmark, hvor de indgik i både mad og medicin. Det er herfra, vi også kender skikken med at drikke opvarmet og krydret vin eller spiritus, som sidenhen har udviklet sig til det, vi i dag kender som gløgg.