Her deler vi opskriften på en sød-syrlig honning og havtorn creme, som er helt forrygende til søde retter. Cremen bliver allerbedst, hvis den opbevares køligt til næste dag og piskes op til en blød, lysegul creme. Meget vanedannende!
Fremgangsmåde
Ingredienserne blandes i en gryde. Blandingen skal simre 15-20 min. Stil cremen på køl til næste dag og pisk den til en blød, luftig creme.Serveres til pandekager, kager eller is.
Ingredienser
4 Personer- 1 dl fløde
- 1 dl honning
- 100 g havtornbær
Langs vadehavskysten (og i andre kystnære områder) vokser havtornbusken.
Bærrene er ret vanskelige at plukke pga. buskens torne, men det er besværet værd. De små gule-orange bær er fulde af vitaminer og gode fedtsyrer. I et lille bær er der flere C-vitaminer end i en hel appelsin! Havtorn er meget sure, og syrligheden hilses velkommen i det nordiske køkken, hvor citrusfrugter ikke hører hjemme. Man kan fryse sine havtornbær, og det vil mildne smagen.
Havtorn på frost kan købes i supermarkeder, ligesom vi i dag kan købe havtorneddike, havtornpulver, tørrede havtorn, havtornsaft og meget mere.