Mjødmarineret frugt

Om end mjød er en ældgammel drik, forbindes den måske især med vikingerne. For dem var mjød en værdsat nydelse, en gudedrik, brygget på honning, som var en ganske kostbar råvare.

Mjød er en sød, gæret drik, der foruden honning består af vand og krydderier. Mjød må ikke forveksles med øl, men kan nærmere sammenlignes med sherry eller portvin. Mjød egner sig som dessertvin og velkomstdrink. Mjød kan anvendes i drinks, cocktails, i marinader og dressinger, og gudedrikken er god til ost, tapas, kaffe m.m.

Kom i gang med dine egne eksperimenter! Butikken på Ribe VikingeCenter fører et udvalg af forskellige mjød.

De mjødmarinerede frugter er en lækker dessert i sig selv evt. serveret med lidt pisket fløde... eller med vanilleis for en mere nutidig dessert. Frugterne er også forrygende i en lun pandekage eller på en god grød.

Fremgangsmåde

Frugterne skæres i mundrette stykker og kommes i en skål. Opløs lidt honning i mjøden, som derefter hældes på frugterne. Dæk skålen til.

Lad frugterne trække lidt, før de forsigtigt vendes med en ske uden at de bliver mast og helt mister faconen. Alle frugterne skal gerne have smag af mjøden.

Lad det trække min. 1 time et køligt sted
(ikke køleskab) før servering

Ingredienser

4 Personer
  • Frisk frugt som f.eks. æble, pære, blomme, hindbær og blåbær
  • Mjød
  • Honning