Mælkebøttefritter

Mælkebøtten finder man næsten alle steder, og man lægger især mærke til dem, når de gule blomster lyser op. Mælkebøtteblade, -knopper og -blomster kan faktisk spises, men pluk af de planter, der står i skyggeområder. De er ikke så bitre. Gå efter friske, lysegrønne blade, og til disse nemme mælkebøttefritter skal I bruge friske blomster. Skyl dem rigtig godt, ryst vandet af og tør forsigtigt blomsterne i et viskestykke. Så er I klar til at lave fritter over bål!

Fremgangsmåde

Skyl og tør mælkebøtteblomsterne.

Bland mel, salt og tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk æggene i og dernæst honning.
Dejen skal være som en lind pandekagedej.

Smelt en god klat smør på en pande. Dyp blomsterne godt i dejen og sæt dem på panden. Bag dem gyldne på begge sider. Pas på, at panden ikke bliver for varm, så fritterne bliver for mørke, før de er gennembagte.

Servér med honning.

Ingredienser

4 Personer
  • 20-30 friske mælkebøtteblomsterne
  • 2 dl hvedemel
  • 2-2,5 dl mælk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 2 æg
  • Smør
  • Honning

Pluk af de mælkebøtter, der står i skyggeområder. De er ikke så bitre