Hyldeblomstkager

Hyldetræets hvide blomsterskærme dufter sødt og kan bruges til mange gode ting i køkkenet. Hylden blomstrer i skovkanter, på enge, langs stier og i haver, så fat en kurv og tag på sanketur. Det er bedst at plukke hyldeblomstskærmene om morgenen, hvor duggen holder på blomsternes aroma. De skal ikke skylles, men bare rystes fri for eventuel skidt.

Husfruens hyldeblomstkager er en favorit på midsommerens festbord, men de er da også fulde af gode ting: honning, nødder og blomster.

Fremgangsmåde

Bland de to meltyper, salt, nødder og hyldeblomster. Tilsæt mælk og rør godt. Tilsæt honning og æg. Pisk dejen, der skal have konsistens af fast havregrød. Justér evt. med lidt mere mel, mælk eller æg.

Smelt og opvarm fedtstoffet i en gryde.

Brug to skeer og læg forsigtigt 1-2 spsk store portioner dej ned i den varme svinefedt. Der skal være god afstand imellem dem, så bag ikke for mange ad gangen. Kagerne koges ca. 8-10 min. og vendes undervejs, så de bliver sprøde og gyldne.

Servér med honning.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 dl hasselnødder, finthakket
  • Blomster af 10-15 hyldeskærme
  • 1,5 dl byg- eller rugmel
  • 1,5 dl hvedemel
  • Ca. 1 dl mælk
  • 2 store eller 3 små æg
  • 3-4 store spsk honning
  • 0,5 tsk salt
  • Svinefedt (eller palmin)