Trilleboller

En smagfuld og fyldig suppe gør rigtig godt på en kold og ruskende efterårsdag. Frida lavet en grøntsagssuppe på grove grøntsager fra kålgården og vilde urter sanket ved vadehavskysten, bl.a. strandkål og timian. I suppen skal der også trilleboller, som laves af daggammelt, tørt, lyst brød.

Smid aldrig tørt brød ud, men brug det som ingrediens i andre retter. Det er én måde at mindske madspildet på.

Fremgangsmåde

Riv det tørre brød i små stykker. Man skal ikke bruge skorpen. Bland brødet med smør, timian, salt og æg. Rør det rigtig godt sammen og lad det trække ca. 5 min.

Tilsæt lidt mel til blandingen og rør godt igen. Blandingen skal være ret fast og klistret, men ikke mere klistret, end at man kan trille den til små kugler.

Kom lidt mel på hænderne og tril boller på ca. 2 cm i diameter. Læg dem på et meldrysset fad.

Trillebollerne tilsættes enkeltvis til den rygende varme suppe. De må ikke koge, men skal tilberedes i den varme suppe i løbet af 2 min., hvor de hæver en smule i størrelse.

Server suppen med trillebollerne straks.

Ingredienser

2 Personer
  • Ca. 250 g daggammelt lyst brød
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • Ca. 4 spsk hvedemel
  • 1 liter varm, spiseklar suppe