Pandekager med nælder og spinat

Prøv disse grønne pandekager som tilbehør til aftensmaden eller som lækre, kolde frokostwraps med friskost.

Fremgangsmåde

Spinat- og brændenældeblade vaskes og blancheres i kogende vand ca. 1 min. Bladene drænes og snittes.

I en skål blandes mel og salt. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring. Kom derefter æggene i og pisk til dejen er jævn. Lad dejen hvile ca. 15 min.

Tilsæt de hakkede blade og rør om.

Bag pandekagerne i smør på en pande.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 liter mælk
  • 3 æg
  • 4 dl hvede- eller grahamsmel
  • 2 dl byg- eller rugmel
  • 1 tsk salt
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 2 store håndfulde friske brændenælder
  • Smør

Pluk de nyeste blade på brændenælden. Efter blanchering brænder de ikke længere.

Prøv at udskifte 2 dl mælk med øl.