Grønkålen, som har mange anvendelsesmuligheder, var i mange hundrede år en meget vigtig vintergrøntsag. Den var nem at dyrke, havde et stort udbytte og kunne holde til frost og kulde. I et køkken, hvor vintermaden primært bestod af tørrede, saltede og røgede råvarer, var den mættende grønkål en af de eneste friske grøntsager.
Fremgangsmåde
Smelt smør på en varm pande og svits løg og hvidløg. Riv grønkålen i mindre stykker og kom det på panden. Lad det stege 5 min. under omrøring.Drys med salt og tilsæt æbletern, før der røres en sidste gang.
Serveres straks.
Ingredienser
2 Personer- 1 løg, grofthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 4 blade grønkål, ribbet
- 1 æble, i tern
- 1 tsk salt
- Smør
Man kan også lave retten med andre slags kål og tilsætte hasselnødder