I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.
Fremgangsmåde
Alle rodfrugterne skal skæres ud i ensartede stave, ca. 5 cm lange, 1 cm brede.Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg og timiankviste. Kom rodfrugterne på panden, drys med salt og steg ved høj varme i ca. 8 min. Rør rundt en gang imellem. Rødderne skal tage farve og stadig have bid ved servering.
Sænk varmen og tilsæt honning og mjød. Glasér rødderne ved jævn omrøring i ca. 2 min.
Servér straks.
Ingredienser
2 Personer- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 persillerod
- 0,5 glaskål (knudekål)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 5 timiankviste
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 skvæt mjød
- Smør
I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der i de sidste minutter af stegetiden får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.