Glaserede rødder

I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.

Fremgangsmåde

Alle rodfrugterne skal skæres ud i ensartede stave, ca. 5 cm lange, 1 cm brede.

Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg og timiankviste. Kom rodfrugterne på panden, drys med salt og steg ved høj varme i ca. 8 min. Rør rundt en gang imellem. Rødderne skal tage farve og stadig have bid ved servering.

Sænk varmen og tilsæt honning og mjød. Glasér rødderne ved jævn omrøring i ca. 2 min.

Servér straks.

Ingredienser

2 Personer
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • 0,5 glaskål (knudekål)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 5 timiankviste
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 skvæt mjød
  • Smør

I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der i de sidste minutter af stegetiden får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.