Hestebønner og ørred på ristet brød

På Hvidinggården er hestebønnerne netop blevet høstet. I køkkenet bliver bønnerne bælget og blancheret, så den lidt bitre hinde om hver bønne kan fjernes.

Det kan være vanskeligt at få fat i hestebønner i dagens Danmark, så i stedet kan den moderne familie bruge edamame bønner eller grønne ærter til denne friske, sommerlige frokost- eller forret.

Fremgangsmåde

Blancher bønnerne og fjern hinden. Mos bønner, hvidløg, mynte og salt i en morter til grov mos (eller brug en moderne blender). Tilsæt ca. 1,5 dl friskost og bland godt.

Krydr fisken med salt. Læg lidt snittet løg ind i fisken. Smelt smør på en varm pande og kom løgtoppe ved for ekstra smag. Steg fisken ca. 5-7 min. på hver side. Tag fisken af panden og sæt til side.

På en ren pande ristes brødskiverne på begge sider i smør. Gnub de ristede skiver med et fed hvidløg.

Kom en god skefuld bønnemos på hver skive, derpå et stykke fisk, og pynt af med friskost og et mynteblad.

Ingredienser

2 Personer
  • 400 g hestebønner
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 4-6 mynteblade, hakkede
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl friskost + lidt extra
  • 1 frisk, fersk ørred, renset
  • Toppen af 2 forårsløg
  • Smør
  • 4 skiver daggammelt brød
  • Smør
  • 1 fed hvidløg, hel