For vikingerne omkring Ribe, der havde hurtig adgang til Vadehavskysten var fisk og skaldyr en væsentlig del af kosten og en god proteinkilde.
Fremgangsmåde
Smelt en god klump smør i en gryde og svits gulerødder og løg i 5 min. Hæld vandet i gryden, bring det op til kogepunktet og lad det simre indtil grøntsagerne er næsten møre. Tilsæt kørvel, karse og fløde.Tilsæt de mundrette fiskestykker til suppen, der ved svag varme skal simre videre indtil fisken er mør. Smag til med salt.
Anret suppen med et drys af finthakket løgtop.
Ingredienser
4 Personer- 5 gulerødder i små tern
- 5 mellemstore løg, finthakket
- Smør
- 1,5 liter vand
- Kørvel, hakket
- Karse, hakket
- 2 dl fløde
- Salt
- 750 g ørred eller laks i mundrette stykker
- Toppen af et forårsløg, finthakket