Julegildet

Julespecial

Der er julegilde på Hvidinggården, og julebryggen skal serveres. Men er der mon malurt i bægeret?

 

På Hvidinggården forbereder man sig til det store julegilde. Der er travlt i køkkenet, for områdets indflydelsesrige familier er inviteret, og nu gælder det om at gøre et godt indtryk og cementere sin position i samfundet. Rigtig meget afhænger af juletønden. Husfruens gærkrans blev stjålet netop som brygningen skulle sættes i gang. I al hemmelighed lånte hun Enderupgårds gærkrans, men kan gæsterne mon smage forskellen? Vil Hvidinggården falde i agtelse? Eller vil andre?

I denne serie følger vi årets gang på en selvforsynende storgård i vikingetiden, hvor folk og fæ på godt og ondt lever i pagt med naturen. Oplev selv det rekonstruerede gårdanlæg på Ribe VikingeCenter, hvor filmen er optaget. Besøg også Vadehavet, der både er udnævnt til Nationalpark og Unesco Verdensarv.

Serien Fadeburet er skabt med støtte fra Region Syddanmark som en del af projekt "Vikingemad til alle tider. Fra fadebur til havegrill" samt "Vadehavet - Vikingernes hjem og spisekammer". Den er produceret af Ribe VikingeCenter i samarbejde med Malstrøm.