Torsk med glaserede rødder

Torsk med glaserede rødder

For English please go here

Spis torsk! Det er her i efterårs- og vintermånederne, at torsken smager allerbedst. Den hører til de magre fisk, er mild i smagen og nem at tilberede.

I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der i de sidste minutter af stegetiden får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige, og retten bindes fint sammen med en kold sennepssauce.

Torsk med glaserede rødder (2 personer)

Ca. 225 g filet af torsk
1 tsk salt
Ca. 5 timiankviste
Smør til stegning

4 store spsk ymer eller creme fraiche (18%)
1 stor spsk stærk, grov sennep
1 spsk honning
1 tsk salt

Rodfrugter skåret i stave. Her er brugt:
2 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
½ glaskål (knudekål)
1 fed hvidløg, hakket
Ca. 5 timiankviste
1 tsk salt
1 spsk honning
1 skvæt mjød (et lille glas)
Smør til stegning

Video: Se her, hvordan du laver torsk med glaserede rødder.

Start med at krydre torskefileterne med salt og stil dem til side.

Sennepssauce: Rør creme fraiche, sennep, honning og salt godt sammen og smag til. Juster evt. med mere honning eller salt.

Rodfrugterne: Smelt smørret på en varm pande og tilsæt hvidløg og timiankviste. Kom rodfrugterne på panden, drys med salt og steg ved høj varme i ca. 8 minutter. Rødderne skal tage farve og stadig have bid ved servering. Efter 8 minutter tilsættes honning og mjød til panden. Varmen sænkes og rødderne glaseres ved jævn omrøring i ca. 2 minutter. Tag rødderne af varmen.

Fileterne: Smelt smørret på en varm pande. Tilsæt timian. Når smørret er brunt lægges torskefileterne forsigtigt på panden. Alt efter hvor tykke eller tynde fileterne er, skal de stege 2-3 minutter på hver side.

Server torskefileterne med vame rodfrugter og kold sennepssauce.

Velbekomme!