Skinke kogt i vin

Skinke kogt i vin

Når man tilbereder skinken i rødvin, tager kødet en flot rød farve. Server f.eks. skinken med rodfrugter og hjemmerørt sennep.

Opskrift til 4 personer

1 flaske (700 ml) rødvin
Samme mængde (700 ml) vand
4 kviste mynte
2 spsk sennepsfrø
1 spsk salt
2 store spsk honning
ca. 1 kg skinke eller hamburgerryg

Se instruktionsvideo: Skinke kogt i vin

Hæld vin, vand, krydderier og honning i en stor gryde og bring det op på kogepunktet. Læg kødet i og lad det simre ca. 45 min. (kernetemp. 75 grader). Derefter skal kødet hvile i væsken i 20 min.

Vidste du... at hamburgerryg oprindelig var tænkt som en moderne skinke-erstatning beregnet for de stadigt mindre husholdninger, der opstod i Danmark efter første verdenskrig? Navnet 'Hamburgerryg' er lånt fra en meget gammel specialitet, det såkaldte hamburgerkød, som var røget oksekød fra holstenske okser. Specialiteten var fra gammel tid en stor eksportartikel fra Hamburg.

Velbekomme!