Rodfrugtfrikadeller

Mindre madspild, tak

Rodfrugtfrikadeller

En rest kogte eller bagte rodfrugter kan trylles om til de lækreste frikadeller den næste dag! Her har Frida brugt en grov mos lavet af kogte majroer, gulerødder, pastinakker, persillerødder og knoldselleri. Man kan også tilføje kartofler til sin mos, men da vikingerne ikke kendte til kartofler, går vi udenom den her.

Opskrift til 4 personer

ca. 400 g kold mos af rodfrugter, gerne en grov mos
3 hakkede fed hvidløg
Hakket frisk timian
Hakket frisk top af en persillerod (eller man kan bruge moderne persille)
1 æg
4 spiseskefuld grahamsmel
Salt

Se instruktionsvideoen: Rodfrugtfrikadeller

Tilsæt hvidløg, timian, persillerodstop, æg, mel og salt til rodfrugtmosen og rør godt sammen. Blandingen skal være lidt fast. Husk at smage til!

Sæt skefulde af rodfrugtblandingen på en varm pande og steg frikadellerne gyldne og sprøde i smør.

Server rodfrugtfrikadellerne med fladbrød, friskost og en god salat.

Velbekomme!