Pandebrød med urter

Pandebrød med urter

For English please go here.

Man behøver ikke nødvendigvis en ovn for at kunne bage lækkert brød. Her kommer opskriften på et lækkert og sprødt brød bagt på en pande over et glødebål. I smag og konsistens kan det minde om focaccia, og det er lækkert både som tilbehør eller som lunt morgenbrød efter en nat i det fri.

Pandebrød med urter (4 personer)

3,5 dl vand
25 g gær
4 dl grahamsmel eller anden fuldkornsmel
5 dl hvedemel
1,5 tsk salt
En håndfuld urter f.eks. timian, merian, ramsløg og/eller kommen.
50 g smør til panden

Video: Se her, hvordan I laver Pandebrød med urter.

I en skål udblødes gæren i lunt vand. Tilsæt mel, urter og salt og rør godt. Man kan vælge de urter, man bedst synes om. Dejen skal være sej og klistret. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Dejen kan med fordel laves om aftenen og hæve natten over et køligt sted. Så kan brødet bages tidligt næste dag og serveres til morgenmaden.

Mens dejen hæver, laves et godt glødebål. Sæt en pande over gløderne og smelt smørret på panden, så både bund og sider er smurt godt ind.

Når smørret har bruset af, bredes dejen forsigtigt ud i den varme pande. Bålet må ikke være for varmt, fordi brødet så vil brænde på, før det er færdigt.

Bag brødet i ca. 15 minutter. Vend brødet og bag det 15 minutter på den anden side. Hvis panden er helt tør, når man vender brødet, kan man komme lidt ekstra smør på panden, så brødet ikke hænger fast.

Efter en samlet bagetid på 30 minutter er brødet færdigt. Når man banker på brødet, skal det lyde hult. Lad brødet afkøle, før det deles og nydes.

Tip: Rør en god kryddersmør og server til det lune brød. Find opskriften her.

Velbekomme!