Løgsuppe med salvie
En god suppe giver varme, når vejret er køligt eller regnfuldt. Eller efter en tur i haven eller skoven. Det er super hyggeligt at samles omkring et bål og tilberede en grydefuld duftende suppe. Det kræver én gryde, og ingredienserne kan forberedes hjemmefra, så det er nemt at gå til.
Prøv husfruens lækre løgsuppe og servér sprøde, rustikke brødcroutoner til. Gå til opskriften her.
Løgsuppe med salvie (4 personer)
Et bundt forårsløg
2-3 porrer
4 løg
2-3 fed hvidløg
En håndfuld salvieblade
En håndfuld timian
Salt
ca. 1,5 liter fond eller bouillon (okse-, hønse- eller grøntsags-)
Smør til stegning
Snit forårsløg, porrer, løg og hvidløg fint. Smelt en god skefuld smør i en tykbundet gryde og tilsæt grofthakkede salvieblade og timian. Lad det stege lidt, så smørret får god smag af urterne. Tilsæt herefter alle løg og steg ved lav til middel varme i ca. 30 minutter til løgene er helt bløde og gyldne. Rør jævnligt i gryden.
Pas på, at løgene ikke brænder på under stegning. Tilsæt gerne lidt ekstra smør og sænk varmen, hvis løgene begynder at sidde fast i bunden af gryden.
Når løgene er gyldne og bløde, tilsættes fond eller bouillon. Lad suppen koge ca. 15-20 minutter.
Når suppen er færdig, smages den til med salt. Serveres rygende varm.
Velbekomme!