Kryddersmør

Kryddersmør

Du kan nemt røre en kryddersmør, som er skøn til f.eks. kylling, steak, brød eller rodfrugter. Brug de urter, der er i sæson, eller som du synes bedst om. Det kunne være hvidløg, ramsløg, dild, sar, timian, merian, løgtoppe eller karse. I det moderne køkken kan man ydermere vælge mellem f.eks. rosmarin, persille, oregano, basilikum, purløg, estragon, citronskal, peber, chili osv.

Kryddersmør

100 g blødt smør - vi bruger letsaltet smør
½ tsk salt
1 fed hvidløg
2-3 spsk urter - her bruger vi timian og sar

Video: Se her, hvordan du laver kryddersmør

Hak hvidløget og knus det med saltet. Brug en kniv eller en morter. Rør hvidløg, salt og finthakkede urter i smørret.

Tip: I det moderne køkken kan man med fordel køle (holdbarhed ca. 1 uge) eller endda fryse sin kryddersmør til senere brug. Rul smørret i et stykke bagepapir eller opbevar det i en bøtte.

Velbekomme!