Kaningryde med bønner og trilleboller

Zebitz Vikingerne deler opskrifterne på:

Kaningryde med bønner og trilleboller

1 hel kanin delt i 6 stykker
Smør
200 g røget bacon
3 gulerødder, i tern
2 løg, i tern
3 selleristængler, i tern
2 spsk hvedemel
300 ml lys øl
2 laurbærblade
½ bundt frisk timian
700 ml kyllingefond
500 g grønne bønner, snittet

Smelt smørret i en gryde og brun kaninkødet. Læg derefter kaninkødet til side og steg bacon i gryden.

Skru ned for varmen og tilsæt grøntsagerne på nær bønnerne. Lad det svitse i ca. 15 minutter indtil grøntsagerne er bløde. De skal ikke tage farve. I de sidste minutter tilsættes mel. Rør godt om.

Skru op for varmen igen og hæld lys øl i gryden. Lad det koge ind, før kaninkødet lægges ned i gryden sammen med urter og bouillon. Læg låg på og lad retten simre i ca. 2 timer indtil kødet er mørt og saucen er tyknet. Justér evt. med mere vand, hvis nødvendigt.

I mellemtiden kan man lave trillebollerne, som skal i gyden og simre med, når der er 30 minutter tilbage af tilberedningstiden.

De grønne bønner tilsættes 5 minutter før servering.

Trilleboller

150 g hvedemel
Lidt salt
70 g smør - eller nyrefedt
En håndfuld persille, finthakket
3 spsk koldt vand

Bland mel og salt i en skål. Tilsæt smør (nyrefedt) og persille. Lav en lille fordybning i midten og tilsæt vand. Bland det hele godt til en dej, der er fast men smidig.

Del dejen i mindre lige store stykker og tril til små kugler. opbevar på køl indtil de skal tilberedes. Tilsæt trillebollerne til kaningryden, når der er 30 minutter tilbage af tilberedningstiden. Læg et låg på gryden de sidste 10 minutter, så trillebollerne bliver brune og bløde.

Velbekomme!