Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager

Det er midsommer og hylden er sprunget ud. Buskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs stier og i haver. De hvide skærme af små blomster lyser op, dufter herligt og kan bruges i køkkenet.

Her får du opskriften på en lækker dessert med hyldeblomst, som store og små vil elske. Pluk gerne hyldeblomstskærmene om morgenen, hvor duggen holder på blomsternes aroma. De skal ikke skylles, men bare rystes fri for eventuel skidt.

Hyldeblomstpandekager, ca. 8 stk.

2,5 kopper mælk
2 æg
1,5 kop hvedemel
1,5 kop grahamsmel
0,5 teskefuld salt
8 hyldeblomstskærme
Smør til stegning
Honning

Se videoen: Hyldeblomstpandekager

Tænd et bål eller en grill. Hyldeblomstpandekagerne kan selvfølgelig også steges på en pande på komfuret.

Bland mel og salt i en skål. Tilsæt mælken under omrøring for at undgå klumper i dejen. Tilsæt æggene og pisk. Dejen skal have konsistens som en tynd havregrød. Dyp hyldeblomstskærmene grundigt i dejen.

Sæt en pande over bålet/komfuret. Smelt en god klat smør og bag hyldeblomstskærmene dyppet i dej. Når de er gylde, vendes de for at få farve på den anden side. Og så begynder duften af pandekage at brede sig.

Server hyldeblomstpandekagerne med honning og f.eks. søde jordbær til.

Velbekomme!