Husfruens grillpølser

Husfruens grillpølser

Disse grillpølser er spækket med gode krydderier og sennepsfrø, der popper mellem tænderne og smager fantastisk. Vælg en svinefars, der ikke er alt for mager. Så bliver grillpølserne mere saftige.

Pølserne kan steges på havegrillen, men I kan også gøre som husfruen. Hun steger og glaserer dem i honningsmør på en pande, og det bliver virkelig godt!

Ca. 10 pølser

1-2 fed hvidløg, finthakket
1-2 håndfulde friske krydderurter, f.eks. timian, salvie og merian, finthakket
2 spsk timian, tørret
1-2 spsk salt
2-3 spsk sennepsfrø
400 g svinekød, finthakket
½ kop mørkt øl
1-2 svinetarme
Smør til stegning
1-2 spsk honnning

Sådan laver du husfruens grillpølser - se instruktionsvideoen.

Kom svinekødet i en skål og rør det med hvidløg, krydderurter, salt, sennepsfrø og øl. Ælt farsen godt - gerne med hænderne - til den er sammenhængende.

Stop farsen i svinetarmene. Det kan sagtens gøres uden maskine, men pas på ikke at prikke hul på tarmene. Pres forsigtigt farsen sammen i tarmene, så der ikke er luftbobler i pølserne. Bind en knude mellem pølserne.

Sæt en gryde med vand over bålet (eller på grillen eller komfuret). Når vandet er lunkent, lægges pølserne i, og lad så vandet langsomt nå kogepunktet. Pølserne skal simre i ca. 15 minutter.

Grill pølserne på havegrillen, eller gør som husfruen: steg dem i honningsmør på en pande. Smelt et par gode klumper smør på en varm pande og tilsæt 1-2 spsk honning. Steg pølserne ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne og glaserede i honningsmørret.

Server pølserne med hjemmerørt sennep og et godt fladbrød.

Velbekomme!