Blåbærpandekager med mjød

Blåbærpandekager med mjød

Nu varer det ikke længe før naturens skønne sommerbær er klar til at blive plukket, og så kan man for eksempel bage disse lækre, fyldige pandekager. Frida har tilsat lidt mjød til dejen for sødme, men man skal passe lidt på, da honningen i mjøden vil karamelisere på den varme pande. Alle andre end vikinger kan eventuelt vælge at søde med moderne sukker i stedet.

1 kop rugmel
1 kop bygmel
1 kop hvedemel
1 teskefuld salt
2-3 kopper mælk
2 æg
½ kop mjød (4 spiseskefulde)
1 kop blåbær
Ekstra bær til pynt; blåbær, brombær, hindbær...
Honning til pynt

Se instruktionsvideoen: Sådan laver du Blåbærpandekager med mjød!

Rør mel, salt og mælk sammen og tilsæt æggene. Dejen skal være ret tyk - som tynd havregrød. Tilsæt ½ kop blåbær samt mjød og rør forsigtigt, så bærrene ikke mases.

Varm en pande over et bål, på en grill eller på et komfur og smelt en god klat smør. Bag små gyldne pandekager. Under bagningen vil nogle af bærrene briste, men da gør det ikke noget.

Server pandekagerne med honning og ekstra bær.

Velbekomme!