Presse

Velkommen til Ribe VikingeCenters pressetjeneste

Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper i det hele taget med alt, hvad du som journalist kan have brug for.

Såfremt du ønsker at besøge os, kan du kontakte os i forvejen, og vi vil lægge adgangskort og informationsmateriale til dig ved indgangen. Vi viser også gerne vores center frem og er behjælpelige med oplysninger i relation til vores aktiviteter.

Du er velkommen til at kontakte os på tel. +45 75 411 611 eller pr. mail:

Bjarne Clement
bjarne@ribevikingecenter.dk

Karen Nørgård
karen@ribevikingecenter.dk

Diana Bertelsen
diana@ribevikingecenter.dk

Nyheder

Under 'Nyheder' kan du følge med i, hvad der sker eller er sket af spændende ting på Ribe VikingeCenter.

Pressefoto

Har du brug for fotos fra Ribe VikingeCenter, er du velkommen til at kontakte os.

Ribe VikingeCenters fotos skal krediteres Ribe VikingeCenter.

Vores fotos kan benyttes redaktionelt af medierne uden vederlag. Billederne må ikke anvendes kommercielt til markedsføring af virksomheder og produkter med mindre skriftlig aftale foreligger. Copyrighten tilhører Ribe VikingeCenter og forbliver uindskrænket, også hvis billederne bliver indlemmet i et arkiv, hvad enten det er elektronisk eller i fysisk form.  Ribe VikingeCenters billeder må ikke videresælges.

Kort om Ribe VikingeCenter

Ribe ligger ved Nationalpark Vadehavet kun 50 km nord for den dansk-tyske grænse. Ribe blev grundlagt af vikingerne for 1300 år siden og er Danmarks og Nordens ældste by.

Ribe VikingeCenter, som er en autentisk rekonstruktion af vikingetidens Ribe, blev etableret i 1992. Her kan man opleve tre vikingemiljøer: Markedspladsen anno 710, Ribe By anno 825, samt storgården med tilhørende bygninger anno 980. Vikingemiljøerne viser udviklingen gennem hele vikingetiden, som er ganske speciel for den danske kultur. Rekonstruktionerne er udført i tæt samarbejde med Den antikvariske Samling i Ribe, og derfor kan Ribe VikingeCenter fremvise helt autentiske miljøer.

Ribe VikingeCenter har åbent fra maj til slutningen af oktober. Vikingemarkedet er årets største event og finder altid sted den første uge i maj. Hele sæsonen kan publikum opleve arbejdende vikinger, falkonershow, bueskydning, islænderheste og adskillige prøv-selv-aktiviteter.