Presse

Velkommen i vikingernes Ripa

Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper i det hele taget med alt, hvad du som journalist kan have brug for.

Såfremt du ønsker at besøge os, kan du kontakte os i forvejen, og vi vil lægge adgangskort og informationsmateriale til dig ved indgangen. Vi viser også gerne vores center frem og er behjælpelige med oplysninger i relation til vores aktiviteter.

Du er velkommen til at kontakte os på tel. +45 75 411 611 eller pr. mail:

Christin Vesterager Clausen
christin@ribevikingecenter.dk

Mikkel Fisker Laursen
mikkel@ribevikingecenter.dk

Diana Bertelsen
diana@ribevikingecenter.dk

Nyheder

Under 'Nyheder' kan du følge med i, hvad der sker eller er sket af spændende ting på Ribe VikingeCenter.

Pressefoto

Har du brug for fotos fra Ribe VikingeCenter, er du velkommen til at kontakte os.

Ribe VikingeCenters fotos skal krediteres Ribe VikingeCenter.

Vores fotos kan benyttes redaktionelt af medierne uden vederlag. Billederne må ikke anvendes kommercielt til markedsføring af virksomheder og produkter med mindre skriftlig aftale foreligger. Copyrighten tilhører Ribe VikingeCenter og forbliver uindskrænket, også hvis billederne bliver indlemmet i et arkiv, hvad enten det er elektronisk eller i fysisk form.  Ribe VikingeCenters billeder må ikke videresælges.

Kort om Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter rekonstruerer og levendegør den kultur, der var grundlaget for vikingetidens storhed i Ribe og resten af Danmark. Centret blev etableret i 1992 og har siden opført markante vikingemiljøer baseret på arkæologiske fund. I eget tempo kan man gå på opdagelse i vikingernes by Ripa og opleve Ripa Marked år 710-750, Ripa Havn år 750, Ripa By år 825, Ansgar Kirke år 860 samt  Hvidinggården år 980.

Ribe VikingeCenter er et oplevelses- og forsøgscenter - ikke et museum - der ved hjælp af rekonstruktioner, levende historie, drama, hands-on aktiviteter og events formidler vikingetidens mange aspekter og udviklingen fra år 700 til år 1000, som var ganske skelsættende for dansk kultur. Tænk bare på skibsbyggeri, handel, trosskifte og rigsdannelse. Intet andet sted i landet kan man opleve et så næsten fuldkomment billede af livet i vikingetidens Danmark.

Ribe VikingeCenter har åbent fra maj til slutningen af oktober. Vikingemarkedet er årets første og største event. Hele sæsonen kan publikum opleve arbejdende vikinger, falkonershow, bueskydning, islænderheste og adskillige prøv-selv-aktiviteter.

Ribe ligger ved Nationalpark Vadehavet kun 50 km nord for den dansk-tyske grænse. Ribe blev grundlagt af vikingerne omkring år 700 og er Danmarks og Nordens ældste by.