Legepladsen

Leg og lær i vikingernes mini-verden

Menneskenes og gudernes verden

Jorden var som en stor ø, omflydt af havet. Midt på jorden havde menneskene deres bosted, MIDGÅRD, beskyttet af et gærde, der var lavet af øjenvipper og øjenbryn fra kæmpen Ymer. Uden for hegnet kaldtes landet UDGÅRD, og der i det kolde og bjergrige land ud mod havet huserede jætterne.

Oppe over skyerne i ASGÅRD boede guderne med udsigt ud over hele verden. Over dem - med grene der strakte sig ud over verden - stod kronen af et asketræ, YGDRASIL.

Giv fantasien frit spil

Ribe VikingeCenters legeplads er et eldorado for de yngste. I vores mini vikingeverden har børnene travlt med at lave træsøm, hente brænde, "lave mad" og gå på besøg hos hinanden i de små huse i Midgård, som er menneskenes del af verden og perfekte rammer til at skabe sin egen leg.

Er du modig, stærk og forsigtig, kan du prøve at slippe levende igennem Asgård, der er gudernes verden og det sted, hvor de døde krigere samledes. For at komme til Asgård skal du følge den sti, der fører over havet. Men pas på! Rører du jorden, bliver du Midgårdsormens bytte.