Efterårsaktiviteter og Vikingerollespil for børn

Efterårsferie på Ribe VikingeCenter 14.-18. oktober 2019

Åbent mandag-fredag kl. 10:00-15:30.

Tag på tidsrejse i efterårsferien til vikingernes Ripa. Her kan man opleve de gamle danere i gang med forskellige gøremål i hus, stald og på mark. Børn og barnlige sjæle, der kunne tænke sig at være en del af vikingernes eventyrlige verden, kan desuden være med i et spændende rollespil og hjælpe med at rede trådene ud i en familiefejde i Ripa.

Vær med i et spændende rollespil i vikingernes verden

Kan du hjælpe Jofrid, der ligger syg, med at blive rask? Hvilken hemmelighed bærer Ulfhild på, og hvornår kommer Erling egentlig hjem fra togt?

Tag din bror, søster, gode ven eller veninde med på Ribe VikingeCenter i efterårsferien, hvor I kan være med til at løse familiefejden i Ripa. I får lov til at låne kostumer, så I ligner rigtige vikinger og helt ubemærket kan gå på opdagelse i Ripa og møde jarlen, husfruerne, gårdmandskonen, vølven, sølvsmeden, væveren og mange flere. I får brug for vikingernes hjælp, jeres egen energi og gode hoveder.

Aldersgruppe: Ca. 7-15 år + deres forældre/bedsteforældre. Især for de mindste er det en rigtig god idé at følges med en voksen eller en ældre søskende. Deltagerne får stillet en opgave og skal så selv gå rundt, opsøge vikinger, lede efter spor og rapportere tilbage.

Varighed: Min. 1,5 time. Sidste opstart er kl. 13:30, da dagens historie afrundes kl. 14:30. Mange børn lever sig meget ind i vikingeverdenen og har brug for længere tid. Ud over selve rollespillet er der mange andre oplevelser i efterårsferien (se programmet nedenfor).

Historien: Historien om familiefejden har 3 afsnit. Første afsnit spiller vi mandag og igen tirsdag. Afsnit 2 spilles onsdag og igen torsdag. Det tredje og sidste afsnit spiller vi kun fredag.

Følg med på www.facebook.com/ribevikingecenter, hvor vi lægger billeder og film op efter hvert afsnit.

Pris: Det er GRATIS at deltage i rollespillet, men man skal betale entré til Ribe VikingeCenter.

Sæsonkort: Hvis man har lyst til at besøge Ribe VikingeCenter flere dage (og deltage i flere af rollespillets kapitler), kan man med fordel købe sæsonkort, der tjener sig ind allerede ved 2. besøg og i øvrigt gælder et helt kalenderår. Læs mere om sæsonkort her. Så har man f.eks. også fri adgang til næste års Internationale Vikingemarked og sommerens andre arrangementer.

Program 14.-18. oktober 2019

10:00-12:00: Prøv bueskydning*
10:00-14:00: Rollespil for børn og barnlige sjæle: Hjælp med at løse familiefejden i Ripa.
10:00-14:00: Husfruen laver vikingemad i Langhuset
10:00-15:15: Prøv at snitte* og slå din egen Ripa-mønt*
10:00-15:15: Prøv selv: slå træsøm, prøv en krigerhjelm, dyst mod hinanden i vikingelege, prøv kræfter med krigerøvelserne og skab din egen leg på den mytologiske legeplads
11:00: Bonden fodrer dyr
12:15: Krigertræning for børn 7-13 år
13:00: Gøglerforestilling
13:00-15:15: Prøv bueskydning*
14:00: Falkonershow
14:30: Rollespil: Afsluttende tingmøde. Alle er velkomne!

Ekstra om mandagen:
10:30: Bonden slagter dyr

Ekstra om tirsdagen:
10:30: Bonden slagter dyr

Ekstra om onsdagen:
10:30:
Bonden slagter dyr
13:00: Oplev Ansgar Kirke

Ekstra om torsdagen:
10:30: Bonden slagter dyr

 

*Bueskydning, møntslagning og snitteaktivitet koster DKK 25 pr. aktivitet. Køb et aktivitetskort til de tre aktiviteter ved indgangen og spar 33%. Læs mere her.

Der tages forbehold for ændringer.