Efterårsaktiviteter og Vikingerollespil for børn

Efterårsferie på Ribe VikingeCenter 12.-16. oktober 2020

Åbent mandag-fredag kl. 10:00-15:30.

Tag på tidsrejse i efterårsferien til vikingernes Ripa. Her kan I blive en del af vikingernes eventyrlige verden og være med i et spændende rollespil.

Vær med i et spændende rollespil i vikingernes verden

Jarl Bjørns skatkiste er slet ikke så fuld, som den burde være, og der er ellers en livlig handel i Ripa. Mon der er nogen i byen, som snyder? Og hvad står der mon i den besked, som Ulfhild har fået? Er der nogen i byen, der kan læse runerne?

Tag din bror, søster, gode ven eller veninde med på Ribe VikingeCenter i efterårsferien, hvor I kan være med til at løse jarlens og Ulfhilds problemer. Gå på opdagelse, find spor, vidner og beviser i vikingernes by.

Aldersgruppe: Ca. 7-13 år + deres forældre/bedsteforældre. Især for de mindste er det en rigtig god idé at følges med en voksen eller en ældre søskende. Deltagerne får stillet en opgave og skal så selv gå rundt, opsøge vikinger, lede efter spor og rapportere tilbage.

Varighed: Min. 1,5 time. Sidste opstart er kl. 13:30, da dagens historie afrundes kl. 14:30. Mange børn lever sig meget ind i vikingeverdenen og har brug for længere tid. Ud over selve rollespillet er der også andre oplevelser i efterårsferien (se programmet nedenfor).

Historien: Rollespillet har 3 afsnit. Første afsnit spiller vi mandag og igen tirsdag. Afsnit 2 spilles onsdag og igen torsdag. Det tredje og sidste afsnit spiller vi kun fredag.

Følg med på www.facebook.com/ribevikingecenter, hvor vi lægger billeder og film op efter hvert afsnit.

Pris: Det er GRATIS at deltage i rollespillet, men man skal betale entré til Ribe VikingeCenter.

Sæsonkort: Hvis man har lyst til at besøge Ribe VikingeCenter flere dage (og deltage i flere af rollespillets kapitler), kan man med fordel købe sæsonkort, der tjener sig ind allerede ved 2. besøg og i øvrigt gælder et helt kalenderår. Læs mere om sæsonkort her. Så har man f.eks. også fri adgang til næste års Internationale Vikingemarked og sommerens andre arrangementer.

Program 12.-16. oktober 2020

10:00-14:30: Vær med til rollespil i vikingernes by. Start senest kl. 13:30.
10:00-15:15: Prøv at skyde med bue*, snitte* og slå din egen Ripa-mønt*.
10:00-15:15: Prøv selv: slå træsøm, dyst mod hinanden i vikingelege, prøv kræfter med krigerøvelserne og skab din egen leg på den mytologiske legeplads.
10:30: Bonden fodrer dyr.
12:15: Krigertræning for børn 7-13 år.
13:00: Markedsunderholdning med gøgleren.
14:00: Falkonershow
14:30: Rollespillets afsluttende tingmøde. Alle er velkomne!

Ekstra om mandagen:
13:00: Vølvens urter (DK)

Ekstra om onsdagen:
13:00: Oplev Ansgar Kirke

Ekstra om fredagen:
12:30: Arkæologen fortæller (DK)

 

*Bueskydning, møntslagning og snitteaktivitet koster DKK 30 pr. aktivitet. Eller køb et aktivitetskort DKK 60 til de tre aktiviteter ved indgangen. Læs mere her.

 

Der tages forbehold for ændringer.