Ledige stillinger

Håndværksleder til stort 3 årigt byggeprojekt

Vi søger den rette håndværksleder til vores næste store 3 årige byggeprojekt. Er du er tømrer, gerne med konstruktør eller byggetekniker uddannelse? Arbejder du som byggeleder, projektleder e.l. hos en udførende virksomhed i byggebranchen? Har du 5-10 års erfaring med byggehåndværk og en interesse for vikingetidshåndværk? Så er det måske dig vi mangler.

Stillingen

Du kommer til at indgå i et team på i alt 2-3 projektledere, som refererer til ledelsen, der også er aktive i Centrets daglige drift: Rekonstruktioner og formidling.

I efteråret begynder vi opførelsen af et ringborgsanlæg (fæstningsværk fra vikingetiden). Du skal lede byggepladsen, styre byggematerialer, tid og økonomi. Du skal selv aktivt deltage i byggeriet og har ansvaret for at koordinere opgaverne til vores håndværkere samt frivillige medbyggere. En stor del af byggeriet skal foregå i Ribe VikingeCenters åbningstid som en del af formidlingen, hvor du skal bære vikingedragt. På en dag i højsæsonen kan der komme op til 1500 nysgerrige og videbegærlige besøgende forbi, som du også skal have overskud til. Du skal kunne arbejde i højt tempo og håndtere flere opgaver samtidigt.

Som håndværksleder vil dine hovedopgaver være:

 • Opførelse et ringborgsanlæg og styring af tids- og budgetplanerne.
 • Udvælgelse, koordinering og ledelse af de frivillige medbyggere samt løbende opfølgning.
 • Deltagelse i ansættelse af nye timelønnede samt oplæring, koordinering og ledelse af håndværkere.
 • Indkøb og udarbejdelse af faktureringsgrundlag.
 • Styring af og økonomisk ansvarlig for dine egne opgaver.

Du skal lære Ribe VikingeCenter at kende og være en del af vores stærke team. Du vil få en grundig indføring i projektplanerne, som du i stor udstrækning har ansvaret for bliver fulgt til dørs. Vi vil også måle dig på holdånden og det sociale fællesskab på byggeriet, og vi har en forventning om, at du generelt kan bidrage til bedre og styrkede systemer og arbejdsprocesser.

Faglige kompetencer

 • Du har en faglig håndværksmæssig baggrund som tømrer, snedker, murer, betonmand, smed eller en beslægtet uddannelse.
 • Du har 5-10 års erfaring fra en virksomhed i bygge- og anlægsbranchen, måske din egen.
 • I dag er du måske formand, byggeleder, projektleder eller leder i en servicevirksomhed i byggebranchen.
 • Du er vant til at samarbejde med andre entreprenørvirksomheder.
 • Du har tegningsforståelse.
 • Du har erfaring med ledelse af timelønnede.
 • Du har erfaring med at håndtere flere samtidige sager, både dine egne og andres.
 • Du har erfaring med at skabe struktur og systemer.
 • Du har erfaring med projektstyring og er glad for deadlines.
 • Du er rutineret PC-bruger, kender Outlook, Word, Excel og har brugererfaring fra tilbudssystemer.

Personlige kompetencer

Som håndværksleder bliver du byggeprojektets omdrejningspunkt og vil få en stor kontaktflade til Centrets ansatte, frivillige og eksterne samarbejdspartnere. Du er historisk interesseret og skal være med til at opretholde autenticiteten og skabe relationer mellem Ribe VikingeCenter og frivillige med værdi for alle parter. Derfor har vi brug for en kollega, der:

 • er udadvendt og kontaktskabende, samarbejdsvillig, har humor og lyst til at interagere med kolleger og gæster.
 • er ansvarsbevidst, selvkørende, struktureret og god til at organisere.
 • kan motivere og lede håndværkerne og de frivillige på byggeriet, være inkluderende, men også kan træde i karakter, når det er nødvendigt.
 • er fleksibel, praktisk og løsningsorienteret.
 • er serviceminded og motiveret til at give Ribe VikingeCenters gæster en god oplevelse. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med formidling.
 • er villig til at yde en ekstra indsats, hvis der er brug for det.  
 • kommunikerer på dansk på modersmålniveau, kan gøre sig forståelig på engelsk (og gerne tysk).

Vi tilbyder et spændende og afvekslende job i en dynamisk virksomhed med gode udviklingsmuligheder. Du vil få en mangfoldig kollegagruppe at sparre med og lejlighed til samarbejde med andre historiske værksteder, museer og kulturinstitutioner.

Jobstart: 1. oktober 2021

Forventet ugentligt timetal: 37 timer. Der vil være både aften- og weekendarbejde, men hovedparten af arbejdstiden vil ligge inden for kl. 7-16 på hverdage.

Lønramme: Indplacering efter ansøgerens faglige baggrund og erfaring.

Ansøgningsfrist: Send din ansøgning med foto, så vi har den i hænde senest 16. august kl. 9:00

Jobsamtaler: Uge 36

Yderligere oplysninger: Mikkel Fisker Laursen, tel. 75 411 611

Ribe VikingeCenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe

Att.: Mikkel Fisker Laursen

rvc@ribevikingecenter.dk
Tel. 75 411 611

Ribe VikingeCenter åbnede i 1992 og er i dag et 20 ha stort formidlingscenter med autentiske rekonstruktioner af vikingetidsmiljøer baseret på arkæologiske udgravninger. De seneste år har vi udvidet formidlingsområdet betragteligt, og i 2021 indleder vi endnu et 3-årigt anlægs- og formidlingsprojekt omkring Ringborgen. Centret har i løbet af åbningssæsonen (maj-oktober) godt 60.000 gæster, og omkring 1200 frivillige fra ind- og udland deltager i formidlingen. Læs mere på www.ribevikingecenter.dk

--------------

Sæsonmedarbejder på Ribe VikingeCenter

Hver sommer har vi brug for gæve og servicemindede medarbejdere både under og over 18 år til opgaver i formidlingen og i butikken på Ribe VikingeCenter. Hvis det er noget for dig, er du velkommen til at sende os en ansøgning i god tid.

Formidlingen: Her mener vi levendegørelsen af de rekonstruerede vikingemiljøer. Du bliver en del af holdet af vikinger, dvs. du skal arbejde i vikingedragt og være med til at give alle vores gæster en god oplevelse.
Du skal hjælpe på f.eks. buebanen, hvor gæsterne kan skyde med langbue. Der kan være brug for dig i snittehuset, hvor gæsterne skal hjælpes til rette ved snittebænkene. Du kan også komme til at arbejde hos møntslageren, hvor besøgende kan slå deres egen kopi af den Ribe-sølvmønten.

Butikken: I butikken skal du være med til at sælge entrébilletter og give gæsterne en god modtagelse. Vi sælger også souvenirs, legetøj, bøger, smykker og andre vikingeting, og du skal være med til at holde butikken fin og i orden.

Periode: Vi har brug for sæsonmedarbejdere ca. fra uge 26 til uge 32, mandag-søndag samt alle weekenderne i august.

Dine kvalifikationer: Du skal brænde for at blive en del af vikingeuniverset og være med til at skabe en supergod stemning. Du skal kunne skabe kontakt til gæsterne og begå dig på engelsk, meget gerne også tysk. Som ansat på Ribe VikingeCenter er du med til at gøre en kæmpe forskel for gæsterne og skabe sjove minder. Det er vigtigt, at du er 100% stabil og møder som aftalt. Vi forventer ikke, du ved alt om vikinger, bueskydning osv. fra starten. Vi skal nok hjælpe dig til at blive god.

Der er travlt på Ribe VikingeCenter om sommeren, men vi hjælper altid hinanden og har en fælles interesse i, at vores sted er pænt, rent og byens bedste oplevelse. Vores team består af unge og knap så unge, vi holder sammen og har det skægt. Ligesom os vil du helt sikkert finde stor fornøjelse i at møde mange glade mennesker fra hele verden.

Send din ansøgning: Præsentér dig selv i en ansøgning og læg gerne et billede ved. Skriv i din ansøgning, om du foretrækker at arbejde i formidlingen eller i butikken. Skriv også, om du har planlagt at skulle holde ferie (og hvornår) i perioden. Send ansøgningen til rvc@ribevikingecenter.dk eller kom forbi med den.

Hvornår hører du noget?: Midt i april begynder vi at finde sæsonens medarbejdere. I slutningen af maj ansætter vi også medarbejdere. Hvis du til den tid allerede har sendt os din ansøgning, vil du høre fra os dér.

Ribe VikingeCenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe

Att.: Christin Vesterager Clausen

rvc@ribevikingecenter.dk
Tel. 75 411 611