Vikinger på rejse

07.07.2021

Rejsende vikinger og heste ankommer i Ribe

Syv rejsende vikinger og fire heste ankommer 11. juli fra Bork til Ribe. Her kan man møde dem ved Domkirken og gå med på den sidste etape af den historiske tur ud til Ribe VikingeCenter.

Den 3. juli startede en spændende rejse i vikingers fodspor. Syv rejsende vikinger og fire heste gennemfører den 9 dage lange tur fra Bork til Ribe med hestevogn og pakheste gennem plantage, klit- og marsklandskab. Undervejs slår de lejr, bor i medbragte telte og lever af vikingetidens rejsekost.

Vikinger på rejse

Turen udspringer af "Vikinger på rejse", som er et historisk formidlingsprojekt ledet af Maria Nørgaard, der til daglig er hestedyrlæge i Juelsminde. Formålet er at undersøge og genskabe vikingetidens landrejse og brugen af heste til transport.

På turen fra Bork til Ribe skal de rejsende derfor passere nogle af de vejforløb, som også vikingerne benyttede. I landskabet omkring Filsø kan man på luftfotos eksempelvis stadig se hjulspor, der skærer som ar gennem landskabet.

Undervejs gør de rejsende sig mange praktiske erfaringer om, hvordan vikingerne klarede sig på landrejser. De får ikke blot afprøvet deres rekonstruerede rejsegrej, vogn og hesteudstyr. De bliver også klogere på funktionalitet, oppakning, fysik, madopbevaring og samarbejde. Vikingens landrejse kunne være en handelsrejse, hvor varer blev fragtet mellem markedsbyerne.

Deltag i rejsens afslutning

Søndag 11. juli ankommer de rejsende vikinger til en af de helt store handelsbyer, nemlig Ripa på Ribe VikingeCenter.

Men først gør de pause i det moderne Ribe, hvor man kl. 12 kan møde dem og de fire flotte heste på Domkirkepladsen. Som noget særligt i år, kan de, der har lyst, deltage på den sidste del af rejsen fra Ribe til Ribe VikingeCenter sammen med vikingerne. Det er en strækning på 2,5 km, som vikingerne håber, rigtig mange vil deltage i og gøre vikingerejsens afslutning til en helt særlig og stemningsfuld oplevelse.