Vikinger i krig

27.07.2015 - 02.08.2015

Ripa år 754. Det er en tidlig sommermorgen, og alt ånder tilsyneladende fred og idyl i Ripa. Mens håndværkere, købmænd og byboere er i gang med dagens opgaver, lægger endnu et fladbundet skib til ved kajen. I land går en delegation udsendt af Frankerrigets konge, og deres ærinde er en alvorssnak med jarlen af Ripa. Det er nemlig rygtedes, at jarlen er godt i gang med at udbygge Ripa havn og åbne op for nye handelsruter mod øst på bekostning af frankernes ellers så lukrative handelsaftale. Nu er frankerne kommet til Ripa for at hævde deres ret; om de så må fjerne jarlen fra magten eller helt tilintetgøre Ripa…

Barsk tone og øretæver

Så er scenen sat! Fra 27.07. til 02.08. er Ribe VikingeCenter fuld af krigere fra ind- og udland, som deltager i dette rollespil, der er en fri, men realistisk fortolkning af et møde mellem Ripa vikingerne og frankerne. Historien udvikler sig dag for dag med nye konflikter, tingmøder, forhandlinger, bagholdsangreb, slagsmål og regulære kampe mellem parterne i vikingemiljøerne og for næsen af publikum.

Afsløring: Jarlen af Ripa dør i blodig kamp!

Midt på ugen, om onsdagen, kan man opleve en vikingetidsbegravelse, der er en stormand værdig. Det bliver en stemningsfuld begivenhed, når jarlen sendes ud på sin sidste rejse, sådan som de hedenske vikinger havde tradition for. Den afdøde jarls søn står klar til at overtage magten, men har han opbakning? Konflikterne lurer lige under overfladen!

Rollespil på Ribe VikingeCenter

'Krigerugen' er en årlig tilbagevendende event på Ribe VikingeCenter, der trækker et stort publikum. Danskere og udlændinge, små og store tager turen tilbage til fortidens Ripa for at opleve den dramatiske side af vikingerne og krigernes kampteknikker. Optrin og rollespil er blevet en fast del af den levende formidling på Ribe VikingeCenter, som på andet år beskæftiger en dramaturg. Det særlige ved uge 31 er krigerkampenes centrale rolle og det store antal rollespillere.