Internationalt vikingemarked

30.04.2012 - 06.05.2012

Det er et sikkert tegn på forår, når vikinger, håndværkere og købmænd fra hele Europa valfarter til vikingemarked på Ribe VikingeCenter. Rammerne er helt autentiske og markedsstemningen intens, når Ribe VikingeCenter sammen med de 400 vikinger gør historie til nutid og giver publikum en livlig markedsoplevelse i Ribe anno 710.

Overalt er der vikinger: Børn, unge og de lidt ældre. De bærer autentiske klæder, og de udfører dagligdagens opgaver og håndværk præcis som for 1300 år siden. Man hører fremmede tungemål, der dufter af bål, og larmen fra smedjen afløses pludselig af dejlig musik. Man kunne næsten tro, at man svæver rundt i en tidslomme.

Øltölt og langbuer

Nogle af vikingerne kommer til marked på hesteryg. De vil demonstrere, at den islandske hest er den eneste race, der mestrer den femte gangart, tölt. En hurtig og nærmest flyvende gangart, der er særdeles praktisk for den viking, der har kruset fuldt af lækker mjød, som ikke må spildes.

Og så er der bueskytterne, der er nogle af de absolut dygtigste i byen. Deres langbuer og pile er en videnskab i sig selv, for slet ikke at tale om, hvordan man rammer plet. Publikum kan få det hele at se på markedet og - hvis man har mod på det - selv prøve at spænde buen.

Kæmpe vareudbud

Boderne bugner af spændende varer, og der kan købes alt fra perler og potter til sko og skjold. Ja, man kan sågar købe sig en håndstukken tatovering lavet på bedste vikingemanér. Gør en god handel ved boderne og oplev, hvordan der væves, fremstilles smykker, glasperler, lædertasker og -sko, tøj, lertøj, træting, drikkehorn, hjelme og legetøj til de mindste vikinger.

Vikinger på krigsstien

Hvis ikke man kommer til at høre skrig fra tatovørboden, så i hvert fald brøl fra slagmarken, hvor vikingerne fra Ribe kæmper om æren mod de tilrejste slagsbrødre. Med publikum som heppekor vil de kæmpe til sidste blodsdråbe, og det kommer til at gå voldsomt for sig, når sværd og økse skærer gennem luften. Én efter én vil vikingerne falde til jorden.

Jubilæum på Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter har i år 20 års jubilæum, og det markeres bl.a. onsdag den 2. maj med særlige aktiviteter og åbent helt til kl. 20. På Vikingemarkedets hverdage kan man i øvrigt opleve falkonerens rovfugle og give sig i kast med en række prøv-selv-aktiviteter som f.eks. bueskydning og krigertræning. Weekenden byder på kamp-, heste og bueskydningsopvisning. Alle sejl sættes til for, at publikum skal få en gennemført oplevelse, hvor alle sanser overvældes af indtryk.

Se hele programmet under 'Vikingemarked'