Vikingemarked i Bededagsferien

21.04.2021

Ribe VikingeCenter åbner med et lidt anderledes vikingemarked

En ny sæson begynder helt som planlagt den 28. april på Ribe VikingeCenter. Vikingerne har længe higet efter lugten af bål, og de tripper for at komme ud i foråret og lufte deres tøj. Årets vikingemarked bliver lidt mindre og anderledes, end vi kender det, da Coronarestriktionerne griber ind i planerne.

Vi må åbne, og det er dejligt! Vi må også invitere vikinger indenfor til at deltage i vores formidling, og derfor holder vi stadigt åbent i Bededagsferien. Der vil være vikinger med deres telte på Centret, hvor de arbejder, handler, giver liv til området og skaber stemning. Vi ændrer dog ved de sædvanlige, store shows, som ikke går hånd i hånd med forsamlingsloftet. I stedet vil der være flere, mindre forestillinger på samme tid forskellige steder på Centret, så publikum naturligt fordeles og holder afstand.

Ribe VikingeCenter er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter og har skullet afvente sidste uges retningslinjer for denne gruppe af attraktioner. Dermed må Centret også åbne indendørs faciliteter som f.eks. alle vikingehusene, så man som gæst kan kigge indenfor. De daglige programsatte arrangementer som bl.a. falkonershow, krigertræning og fodring af dyr må dog endnu ikke gennemføres.

På Centret har vi 12 ha god plads at brede os på og gode erfaringer fra sidste sæson, hvor vi også skulle forholde os til Corona, så vi kan give alle en tryg og sikker oplevelse. Såvel personale, vikinger og gæster skal kunne vise en negativ Coronatest ved ankomst, og vi appellerer selvfølgelig til alle om at afspritte ofte, holde god afstand samt bruge maske indendørs.

Læs mere om vikingemarkedet her.

Det har længe stået klart, at i hvert fald foråret og forsommeren vil blive uden deltagelse af de udenlandske vikinge-reenactors og gæster fra især Tyskland og Holland. I år til markedet vil der derfor være flere danske vikinger på Ribe VikingeCenter. Sidste år måtte vikingemarkedet helt aflyses, og det er rigtigt ærgerligt, for arrangementet genererer typisk også stor aktivitet hos overnatningssteder og inde i Ribe bycentrum.