Vikingerne vågner til forår og marked

16.04.2017

Kom til Vikingemarked i Ripa

Markedsstemningen er suveræn og tager os med tilbage til en travl forårsdag i Ripa for 1000 år siden. Her har handelsfolk slået sig ned på havnen og markedspladsen, der er liv i byen, på gården, inden for Ringvolden, ja overalt på Ribe VikingeCenters 20 ha store areal. 

Man skal tage sig tid til at ose ved boderne og se de arbejdende værksteder. Drejede træting, skarpslebne knive, flotte lædertasker, varme skind, potter til ildstedet, glimtende perler og uundværlige smykker. Markedet i Ripa har alt, hvad hjertet begærer, og selvfølgelig skorter det heller ikke på hverken drama eller underholdende indslag.

Fuskere dømmes på tingmøde

På hverdagene kan man deltage ved byens tingmøder, hvor sager om fusk, tyveri og falsk varebetegnelse på vikingemarkedet tages op og dømmes... hårdt. Hvad synes du? Kom og giv dit besyv med. Krigerne træner med de yngste rekrutter, og nye kræfter bliver der brug for, når ballademagere krydser bygrænsen i weekenden.

De flotteste vikingeheste og ferme bueskyttere med kunstfærdige langbuer kommer også til Ripa og giver opvisning. Bueskydning er i øvrigt en disciplin, man selv kan prøve hver dag, eller hvad med at lære nogle nye dansetrin?

Trup Trick, Virelai og Valborg

Lørdag og søndag dukker musikgruppen Virelai nemlig op og får alle til at synge og danse med til vikingetidens største hits. Fra Aros i nord kommer også Trup Trick med masser af livsglad gøgleri og akrobatik.

Søndag eftermiddag fejrer vikingerne Valborg.  Med optrin, musik og bål på vandet markeres overgangen fra den mørke til den lyse tid, og den længe ventede sommer bydes velkommen. Det er skam en vigtig sag, og vi opfordrer alle til at være med. 

En kirke i Ripa

Mens vikingerne nyder markedstemningen og herlighederne, ser fremmede folk til fra den modsatte side af åen. Det er Ansgar, der har sat byggeriet af sin trækirke i gang. På byggepladsen kan man opleve tømrere og billedskærere, der flittigt arbejder på konstruktionen og de flotteste udsmykninger. 

Vikingemarkedet varer fra 24. april til 30. april.
Der er åbent mandag-fredag kl. 10:00-16:00.
Lørdag-søndag kl. 10:00-17:00

Se hele programmet for det Internationale Vikingemarked her.