Spil med i din egen vikingefilm

03.06.2016

Har du lyst til at lave og spille med i en vikingefilm?

Nu får du chancen for at være viking i din egen film! Ribe VikingeCenter og et hold professionelle filmfolk fra produktionsselskabet Malstrøm står parat til at hjælpe dig, filme dig og give dig en oplevelse af historiefortælling, rollespil og filmskabelse i det autentiske vikingeunivers på centret, hvor RIPA-serien er optaget.

Alle er velkomne til at deltage: børn, unge og barnlige sjæle. Tag gerne din familie eller venner med. I kan deltage som et hold. Det kræver kun nysgerrighed, fantasi og lyst til at lege for at være med.

Husk din smartphone, tablet eller kamera, så du kan 'skyde' filmklip undervejs i rollespillet. Det er også en god idé at se eller gense afsnit 1-3 af RIPA før du besøger os. Det vil hjælpe dig godt på vej.

Hvor og hvornår foregår det?

Det foregår på Ribe VikingeCenter fra mandag 27. juni til fredag 1. juli, hvor hver dag byder på en ny filmudfordring. Det er gratis at deltagei filmaktiviteten, når du har betalt entré til Centret.

Hvor lang tid varer det?

Rollespillet kan vare en time eller hele dagen. Det er faktisk op til dig. Du bestemmer, hvor hurtigt, du vil løse din filmrolle, eller om fantasien løber af med dig, og du kommer ud for flere spændende situationer, som du bare filme.

Hvordan foregår det?

Sammen skal vi finde ud af, hvordan historien om Ask, Uffe og de andre i RIPA kunne udvikle sig efter episode 3.

Ask venter på dig et sted i Ripa, men før du møder ham, skal du beslutte dig for, hvilken rolle, du vil have i filmen, og du skal løse en opgave på din tur hen til Ask. Filmens handling afhænger af, hvem du er, hvordan du vælger at løse opgaven, og hvad du  oplever på din tur rundt i Ripa. Du vil bl.a. komme til at møde nogle af personerne fra filmen RIPA og besøge flere af de steder, hvor filmen er optaget.

Under din tur rundt i Ripa skal du optage små videoer med din egen smartphone, tablet eller kamera, ligesom filmholdet også optager filmklip forskellige steder. Det hele uploades til YouTube.

Om eftermiddagen vil du kunne opleve Ask og nogle af karaktererne fra RIPA opføre en scene og vise, hvordan filmhandlingen har udviklet sig.

Kom frisk; vi glæder os til at se dig!

Filmholdet og RIPA rollespillerne vil hjælpe dig så godt, de kan. Og du får al den information, du har brug for, når du møder op. Vi er rigtig spændte på at se, hvordan din film bliver.

 

Skabelsen af dokumentarfilmserien RIPA støttes af Nordea-fonden. Serien produceres af Ribe VikingeCenter i samarbejde med Malstrøm.