Seje heste med 5 gear

21.07.2013 - 27.07.2013

Vikingens hest

Når DREKI rytterne rider ind på banen, er det med fuld fart og en energi uden lige. Vi andre kan følge med fra første parket, når de islandske heste demonstrerer deres fantastiske rideegenskaber.

Den islandske hest kendes også som vikingernes hest, fordi racen er efterkommer af de heste, vikingerne bragte med sig til Island for mere end 1000 år siden.

Dengang var man helt afhængig af hesten til transport og som arbejds- og slagtedyr. Den robuste og hårdføre hest befandt sig godt i det barske klima, og på vej rundt i det uvejsomme terræn må det have været en bekvemmelighed, at hesten mestrer en 5. gangart, nemlig tölt.

Når hesten tölter, har den hele tiden mindst ét ben på jorden, og rytteren bevæger sig næsten ikke i sadlen. På den måde kan hest og rytter bevæge sige over lange afstande uden at trættes. Perfekt for en viking på opdagelse i nyt og ukendt terræn!

Øltölt

Det siges, at de dygtigste vikinger kan tölte med et krus øl i hånden uden at spilde en dråbe. Vi får syn for sagen, når DREKI vikingerne kaster sig ud i disciplinen øltölt.

På Ribe VikingeCenter kan man til dagligt møde islandske heste, men i uge 30 fordobles bestanden mange gange. Hestene med det behagelige gemyt er altid populære hos børn og voksne, og det ikke mindst fordi man kan og hjertensgerne må komme helt tæt på.

Mød DREKI vikingerne og deres heste hver dag fra 21. til 27. juli på Ribe VikingeCenter.