Rollespils- og filmevent på Ribe VikingeCenter

22.06.2016

Rollespils- og filmevent på Ribe VikingeCenter

En ny live-event på Ribe VikingeCenter giver publikum mulighed for at lave film sammen med skuespillerne fra vikingeserien RIPA og et professionelt filmhold. Et Barda-inspireret arrangement for hele familien med rollespil i vikingeuniverset og reality TV.

Vikingemiljøet på Ribe VikingeCenter er helt specielt, og stemningen giver én fornemmelsen af at være sendt tilbage i tid og sted. En perfekt ramme for rollespil, leg og fantastiske fortællinger! Det er her, vikingeserien RIPA optages, og i forlængelse af den historie afholdes i uge 27 et rollespils- og filmarrangement for publikum på Ribe VikingeCenter.

Spil sammen med skuespillere og filmfolk

Alle interesserede børn, unge og barnlige sjæle kan deltage i live-rollespillet, og bl.a. filmholdet fra produktionsselskabet Malstrøm står klar til at assistere. Seriens hovedperson, Ask (Rudi Köhnke), sender hver dag deltagerne afsted på en ny mission rundt i Ripa, og her kan alting ske. Det er bare med at slippe fantasien løs, spille op og spille med, for udfordringen skal løses med hjælp fra seriens øvrige skuespillere, Ripa-borgerne.

Film, sociale medier og live-event

Undervejs vil der blive optaget en masse filmklip. Både deltagerne selv og filmfolkene skal fra start til slut forevige lav- og højdepunkter samt alt de sjove indimellem. Desuden vil der til lejligheden blive opstillet en "confession box", hvor deltagerne kan fortælle om deres forventninger, strategi og sejre til kameraet. Filmholdet samler efterfølgende dagens klip, som var det et nyt afsnit af RIPA, og det præsenteres på Ribe VikingeCenters YouTube kanal.

Publikum som medforfattere og skuespillere

Hvis man ikke allerede kender filmserien RIPA, er det en god idé at kigge med nu og hente sig et forspring til rollespilsarrangementet. De første fire afsnit af RIPA ligger på de sociale medier.

De fleste af skuespillerne og statisterne har deres daglige gang på Ribe VikingeCenter og Produktionsskolen Lustrupholm, og som gæst på centret kan man altid møde disse karakterer fra serien og lade sig involvere i deres rolle og Ripas historie.

I rollespils- og filmugen på Ribe VikingeCenter går inddragelsen af publikum et par skridt videre, når de får chancen for at være medforfattere og skuespillere. Samtidig kommer de tæt på det filmhold, som optager, instruerer og producerer RIPA for Ribe VikingeCenter, og får dermed et indblik i historiefortælling og filmskabelse.  

 

Fakta

Rollespils- og filmugen "Vær viking i din egen film" finder sted på Ribe VikingeCenter fra 27.06. til og med 01.07.

Dramadokumentarserien RIPA kan følges på YouTube, Facebook og www.ribevikingecenter.dk.

Produktionen af RIPA samt rollespils- og filmugen støttes af Nordea-fonden.