På tidsrejse i efterårsferien

14.10.2013 - 18.10.2013

Hop tilbage til fortiden og prøv at være viking. Hos fruen i Tinghuset får børnene en vikingekappe på og bliver en del af familien. Så kan man blive bedt om at hjælpe til med alt fra at grutte korn, hente brænde til at fodre dyr, alt imens der falder en god historie af.

I Gæstgiverhuset kan børnene også møde trællen Asketud. Hun søger nogle børn, som vil tage med og hjælpe hende på den spændende tidsrejse, hun skal ud på. Her kan alting ske!

Hos Bjørn og hans krigere kan de modigste mindste lære om vikingernes kampteknikker. Han taler med store bogstaver, og viser, hvordan man skal kæmpe med spyd, sværd og skjold. Og hvis man ikke har lyst til at deltage, men hellere vil være en del af heppekoret, er man også meget velkommen til det.

Gå med i vikingekøkkenet

På Storgården forbereder vikingerne sig på vintermørket. Bonden gør markerne klar, mens køkkenpigerne laver god mad i langhuset. Tirsdag og onsdag kan man opleve, hvordan bonden slagter dyr, og børnene må hjælpe til i køkkenet, hvor der bl.a. skal laves fedtebrød.

Sprællevende dyr er der også masser af på Ribe VikingeCenter, og de vil rigtig gerne klappes alle sammen. Torsdag og fredag er der ekstra mange islandske heste på gården. De sætter i fuld firspring, tölter og charmerer os alle med deres opvisninger.  Hver dag kan man også opleve vingesuset fra falkonerens lynhurtige jagtfugle, når de tager flugten lige hen over publikum.

Rør ved oplevelsen

I efterårsferien kan man ydermere prøve at slendre et armbånd, arbejde ved træsmedens snittebænk, lave en lille fløjte, slå sin egen Ribe-mønt eller måske prøve at skyde til måls med bueskytternes langbuer. På Ribe VikingeCenter gælder det altid, at man må røre og prøve alting samt snuse, lytte og smage.

Se efterårsferiens program her.