Ny dato for det Internationale Vikingemarked 2021

04.03.2021

Ny dato for det Internationale Vikingemarked 2021

Når Ribe VikingeCenter i år byder velkommen til Vikingemarked, er den oprindelige plan for arrangementet ændret.

Vi forventer at kunne åbne Vikingemarkedet som planlagt fredag 30. april, men vi er naturligvis helt indstillede på at følge myndighedernes Corona anbefalinger til den tid. Vi må se, hvor meget de eventuelt griber ind i vores program, men lige nu vælger vi at se fremad med positive øjne og glæde os til det forårsmarked, som vi var tvunget til at aflyse sidste år.

Det er dog også forventningen, at Vikingemarkedet bliver knapt så internationalt, som det plejer at være. Det er meget tvivlsomt, om de mange udenlandske reenactors og gæster, der normalt deltager hvert år, kan/vil rejse til Danmark.

Derfor har vi besluttet at fokusere på vores hjemmebane. Vi arbejder på at øge deltagerantallet af danske vikinger og vil gøre alt for, at vores danske gæster kan få en tre dages intens markedsoplevelse i vikingernes Ripa i Bededagsferien.

Vikingemarkedet vil således foregå fra fredag 30. april til søndag 2. maj.

 

Vikingemarkedet er det lyspunkt, vi nu ser frem til efter en dyster vinter. Vi vil trække på de gode erfaringer, vi gjorde os sidste år, for at imødekomme krav til afstand, afspritning og forsamlinger, så oplevelsen kan blive så sikker som overhovedet muligt for både vikinger og gæster.

Vi gør os f.eks. nøje overvejelser omkring afvikling af musik-, gøgler-, kriger- og rytterforestillinger, så folk fordeles på centret.  Ribe VikingeCenter er et 15 ha stort udendørs oplevelsescenter, og det er vores største fordel i en situation som denne.

Når vi vælger at melde det ændrede program for Vikingemarkedet ud nu, er det for at være på forkant i en uforudsigelig tid. Når vi udstikker en ny retning for os selv og bruger tiden indtil markedet rigtigt, kan vi lykkes med ændringerne. Derudover er det vigtigt for os, at skabe en form for klarhed hos vores medarbejdere, frivillige, samarbejdspartnere, gæster og andre, som ser frem til Vikingemarkedet.