Krig og bryllup i Ribe

28.07.2014 - 03.08.2014

Krigere fra hele Europa

Vel går det aldrig ubemærket hen, når krigerne fra syd krydser bygrænsen. Vikingerne i Ribe er i alarmberedskab, stemningen er mildest talt anspændt, og mændene ser hinanden an med stor skepsis.

Fra den 28. juli kan man opleve masser af bistre og brølende krigere, spyd, sværd, skjolde og kampshows på Ribe VikingeCenter. Bølgerne går højt til og med 3. august. Bedst som man tror, at vikingerne og de fremmede er kommet til forståelse, blusser optøjerne atter op, og det kommer til regulære kampe.

En brud, en gom, en fredsalliance?

Hver dag holder vikingerne tingmøde, og hvis man kunne tænke sig at være 'en flue på væggen' og opleve, hvordan sådan nogle forsamlinger forløber, er man meget velkommen. Lad os allerede nu røbe, at der i forsoningsanstrengelserne indgår en helt særlig alliance: et ægteskab. Men kan det virkelig dysse gemytterne tilstrækkeligt ned, skabe fred og sikre den fremtidige magt?

Kom med til bryllup

Brylluppet står onsdag 30. juli, hvor Ribe VikingeCenter holder åben til kl. 20. Efter tingmødet kl. 14, går bryllupsforberedelserne i brudens lejr i gang. Kvinderne omkring hende sørger for kjole, smykker, frisure, blomster og gode råd. I gommens lejr bruger krigerne ventetiden på indbyrdes konkurrencer, hvor de kan sætte sig i respekt og imponere på ikke mindst styrke. Der kunne jo være andre gifteklare skønjomfruer, der så på. Brylluppet begynder kl. 18, hvor vølven kaster runer for parret, der er gaveoverrækkelse, musik og dans, før brudeparret trækker sig tilbage. Mere kan vi ikke afsløre her.

Kæmp med vikingerne

Modige børn kan dagligt deltage i træningen og kæmpe med og mod rigtige krigere. Vikingerne stiller også op til en god gang tovtrækning mod store som små. Se hele programmet for 'krigerugen' her.

Følg med på www.facebook.com/ribevikingecenter