Gudstjeneste i vikingekirken

14.03.2022

Gudstjeneste i vikingekirken

Søndag 10. april kl. 14 er Ansgar Kirke åben til gudstjeneste, som afholdes i samarbejde med Sankt Katharine Sogn. Man kan se frem til en forkortet nutidig ceremoni i den stemningsfulde, sparsomt oplyste trækirke, der lige nu er under smuk forvandling.

Alle velkomne

Alle er meget velkomne ved gudstjenesten, og efterfølgende vil der være mulighed for at høre mere om Ansgar Kirke og vægmalerierne ved Ribe VikingeCenters formidlere.

OBS! I kirken er der et meget begrænset antal siddepladser, idet menigheden i vikingetiden og langt op i middelalderen stod op i kirkerne. Vi gør også opmærksom på, at kirken ikke er opvarmet.

Vægmalerier forvandler kirken

De første færdige malerier på korets vægge titter ud til menigheden, og med stærke, klare farver taler de et tydeligt billedsprog. Det seneste år har væggene i Ansgar Kirke været billedkunstner Trine Theuts store lærred, og hun er slet ikke færdig med at male historier. Opgaven, hun er sat på, kommer til at vare indtil 2023, for alle kirkevæggene skal udsmykkes med store billeder, scener fra bibelhistorien, sådan som det var typisk i de tidlige kristne kirker.

Vægmalerierne er i karolingisk stil, og motiverne er hentet fra datidens kristne bøger og fra de få tilbageværende kirkevægge fra denne periode. Der males med ægtempera og de samme farver, som blev brugt i Danmark i tidlig vikingetid.

Fakta

Ansgar Kirke år 860 e. Kr. står opført på Ribe VikingeCenter med bevilling fra A.P. Møller Fonden. Kirken blev indviet i 2018 og er åben for besøgende i Vikingecentrets åbningstid.

Den indvendige udsmykning er et 3-årigt projekt støttet af Louis-Hansen Fonden, Lida og Oscar Nielsens Fond, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Etatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat samt Therkel Jørgensens Mindelegat.