Se filmen 'Drømmen om en havn'

02.04.2015

Følg havnebyggeriet på Ribe VikingeCenter

Rekonstruktionen af Ripa Havn er gået i gang! Hele sæsonen kan du følge de dygtige vikingehåndværkere slide for at færdiggøre den mægtige havn, som Jarlen af Ripa har bestilt.

Læs her, hvorfor Ribe VikingeCenter bygger en havn.

For at slå en stemning an har vi som optakt til historien om Ripa Havn lavet en kortfilm 'Drømmen om en havn', hvor man følger Ask, en ung mand, der er rejst fra Hedeby (Haithabu) til Ripa for at starte en ny tilværelse. Med sig har han en vision om en stor havn i Ripa, og Jarlen griber straks anledningen til at sætte byggeriet i gang.

Hele filmen er optaget på Ribe VikingeCenter, og kun én rolle spilles af en professionel skuespiller. Resten af rollerne spilles af vikingeformidlerne på Ribe VikingeCenter samt eleverne på Produktionsskolen Lustrupholm.

Du kan møde Ask og resten af Ripas borgere

Husk på, at du kan møde Ask, håndværkerne og resten af Ripas borgere på Ribe VikingeCenter! Oplev markedspladsen, besøg skomagerens hus og se ved selvsyn, hvordan havnebyggeriet skrider frem.

Så er scenen sat, og vi lover løbende at berette om Ask og hans nye tilværelse i Ripa på www.facebook.com/ribevikingecenter.

Se filmen 'Drømmen om en havn'.

God fornøjelse!

 

Rekonstruktionen af Ripa Havn og Ansgars Kirke er blevet mulig i kraft af en generøs donation på kr. 10 mio. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

De arkæologiske udgravninger på Ribe VikingeCenter samt entreprenørarbejdet i forbindelse med udgravning af søen er finansieret af Esbjerg Kommune.

Filmen 'Drømmen om en havn' er medfinansieret via projektet: Destination Sydvestjylland - samarbejdsformer for succes, som er finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling samt Vækstforum i Region Syddanmark.