Reenactors

Fra ind- og udland

Hvad er en reenactor?

Ribe VikingeCenter har et stort netværk af reenactors fra Danmark og udlandet, hvis store fritidsinteresse er vikinger. Der er typisk tale om grupper af glade voksne og børn, som har deres eget udstyr, dvs. vikingedragter, telte, værktøj m.m., og som behersker et eller flere vikingetidshåndværk. Grupperne deltager på Ribe VikingeCenter ca. 1-2 uger i deres ferie.

I løbet af en sæson (maj-oktober) deltager ca. 1000 reenactors på forskellige tidspunkter i formidlingen på Ribe VikingeCenter. Her har de mulighed for at udleve deres interesse i fantastiske rammer, fordybe sig i vikingelivet, møde andre reenactors, frivillige og Centrets formidlere.

Hvad vil det sige at deltage i formidlingen?

At deltage i formidlingen vil sige, at de skal være autentiske i Centrets åbningstid, være imødekommende over for stedets besøgende, formidle deres håndværk og lejr samt lejlighedsvis give en hånd med i Ribe VikingeCenters faste værksteder, hvis der opstår et behov.

I Ribe VikingeCenters åbningstid er Markedspladsen og Ripa Havn år 710-750, Ripa By år 825, Ansgar Kirke år 860 og Hvidinggården år 980 levendegjort. I miljøerne har vi fokus forskellige emner som husholdning, landbrug, havebrug, handel, håndværk, fiskeri, både, tro m.m.

Levendegørelse varetages af Centrets medarbejdere og håndværkere samt medlemmer af lokale, vikingerelaterede laug. I denne sammenhæng inviterer vi også reenactors til at være frivillige og aktive i formidlingen.

Hvordan kan man deltage som reenactor?

For at deltage som reenactor på Ribe VikingeCenter skal man:

  • Have sit eget udstyr og egne dragter.
  • Have erfaring med formidling og være indstillet på at formidle over for centrets gæster.
  • Hvis man ikke tidligere har deltaget som reenactor på Ribe VikingeCenter, skal man sende os nogle billeder af deltagerne/gruppen, gruppens udstyr samt fortælle lidt om, hvilke håndværk, man arbejder med som reenactor, og hvor man ellers har deltaget som vikinger.

Vi forventer, at man som reenactor deltager i formidlingen til publikum og overholder stedets spilleregler. Bemærk, at der ikke må foregå salg af betydeligt omfang, og at alt salg skal godkendes af Ribe VikingeCenter. 

Ribe VikingeCenter tilbyder muligheden for at bo og arbejde på Markedspladsen, i Ripa By eller på Hvidinggården. Vi giver et diætbeløb, når man deltager i min. fem sammenhængende dage.

Hvornår på sæsonen kan man deltage?

Vi byder reenactors velkommen hele sæsonen fra maj til oktober.

Hen over sæsonen finder en række arrangementer og events sted på Ribe VikingeCenter, hvor forskellige temaer kommer i spil. Der kan f.eks. være ekstra fokus på et eller flere håndværk, husflid, handel, musik, fortælling, mad m.m. Måske har I lyst til at deltage i forbindelse med nogle af disse arrangementer.

Se vores eventkalender her.

OBS! Det er ikke muligt at tilmelde sig til det Internationale Vikingemarked - læs mere her.

Hvordan tilmelder man sig som reenactor?

Af hensyn til vores planlægning, modtager vi gerne jeres tilmelding senest 14 dage før, I ønsker at deltage.

Vi beder jer benytte tilmeldingsformularen.

Oplys i feltet 'Bemærkning' hvis I bidrager til formidlingen med et særligt håndværk, gerne vil hjælpe til ved et arrangement, eller har lyst til at give en hånd med på en af centrets håndværksprojekter. I kan også skrive til frivillige@ribevikingecenter.dk.

Vores frivilligkoordinator, Ann-Sophie, vil være jeres kontaktperson.