Vikinger og lokale frivillige

Har du lyst til at være frivillig på Ribe VikingeCenter?

Lige siden begyndelsen i 1992 har Ribe VikingeCenter samarbejdet med frivillige fra ind- og udland. De har en interesse for vikingetidshistorien til fælles, men det er forskelligt, hvor meget fritidsinteressen fylder i deres liv.

De frivillige på Ribe VikingeCenter spænder fra dem, der giver en hånd med ved reparationer på f.eks. vores bygninger, til dem, der har alt i udstyr, føler sig stærkt forbundet med den tid og deltager ved mange arrangementer rundt om i Europa hver sæson.

De frivillige holder alle af at mødes - også med vores formidlere - på Ribe VikingeCenter, erfaringsudveksle, nørkle med et håndværk og hygge sig sammen i de autentiske rammer. De er med til at udvikle Centret og aktiviteterne. De skaber liv i vores vikingemiljøer og gør historien levende og forståelig for gæsterne.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer af frivillige, som vi samarbejder med. Hvis du er interesseret i at blive frivillig på Ribe VikingeCenter, er du meget velkommen til at kontakte os.

Frivillige medbyggere på Ringborgen

I efteråret 2021 begyndte vi på vores næste store byggeri ved ringvolden. Der skal opføres palisade, portindgang, løbegang, huse, lægges plankeveje m.m.

Et hold af frivillige medbyggere arbejder sammen med vores håndværkere på byggeriet. Hvis du er over 18 år og har hænderne skruet godt på, kan du også blive en del af medbyggerteamet.

Læs mere om medbyggergruppen her.

Frivilligt fællesskab om tekstil og dragtudstyr

Et nyt interessefællesskab er dannet på Ribe VikingeCenter. Gruppens omdrejningspunkt er håndarbejde, der relaterer sig til vikingetiden. De frivillige hjælper med nyproduktion af tøj, nålebundne sokker, læderudstyr, bånd m.m. til brug i formidlingen. Vi stiller rammer, personale og naturligvis materialer til rådighed og sikrer gruppen sparring og støtte.

Alle interesserede er velkomne i tekstilgruppen!

Læs mere om tekstilgruppen her.

Børn går til Viking! i Ripa

Ribe VikingeCenter har et fritidstilbud til børn, som går rundt med en viking i maven. Hos os kan de 7-12 årige gå til Viking! og deltage i en masse aktiviteter i de rekonstruerede rammer af Ripa, vikingernes by.

Læs mere om fritidsaktiviteterne her.

 

I 2021-2024 arbejder Ribe VikingeCenter på et nyt byggeri, og i forbindelse med projektet 'Aktive frivillige i stærke fællesskaber' har vi mulighed for at etablere nye aktivitetsfællesskaber på Centret.

Projektet 'Aktive frivillige i stærke fællesskaber' støttes af:
Esbjerg Kommune

Nordea-fonden
Johan Hoffmann Fonden
Norlys Vækstpulje
Lokale og Anlægsfonden
Kulturklubben Ribe