Vikinger og lokale frivillige

Vikinger og lokale frivillige

Lige siden begyndelsen i 1992 har Ribe VikingeCenter samarbejdet med frivillige fra ind- og udland. De har en interesse for vikingetidshistorien til fælles, men det er stadig forskelligt, hvor meget fritidsinteressen fylder i deres liv.

De frivillige på Ribe VikingeCenter spænder fra dem, der giver en hånd med ved reparationer på f.eks. vores bygninger, til dem, der har alt i udstyr, føler sig stærkt forbundet med den tid og deltager ved mange arrangementer rundt om i Europa hver sæson.

De frivillige holder alle af at mødes - også med vores formidlere - på Ribe VikingeCenter, erfaringsudveksle, nørkle med et håndværk og hygge sig sammen i de autentiske rammer. De skaber liv i vores vikingemiljøer og gør historien levende og forståelig for gæsterne.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer af frivillige, som vi samarbejder med. Hvis du er interesseret i at blive frivillig på Ribe VikingeCenter, er du meget velkommen til at kontakte os.

NYT: Fritidsaktiviteter for børn og unge

I efteråret 2021 opstarter vi et nyt fritidstilbud for børn, som måtte gå rundt med en viking i maven. Dermed kan 7-12 årige gå til Viking og deltage i en masse aktiviteter i de rekonstruerede rammer af Ripa, vikingernes by. I 2022 er det målet at etablere et hold for unge 13-17 årige, der vil deltage i Vikingerollespil

Læs mere om fritidsaktiviteterne her.