Frivillige vikinger

Har du dit eget autentiske vikingeudstyr og lidt tid tilovers, så se her!

I Ribe VikingeCenters åbningstid er Markedspladsen fra år 710 og Storgården fra år 980 levendegjort af vikingetidens håndværkere og bønder. I Ribe By, år 825, fokuseres der på husholdning, husflid og havebrug, og der er et område med aktiviteter for børn. Det er også her i vikingebyen, at tømrerne holder til.

Levendegørelse varetages af vikingecentrets medarbejdere, elever og håndværkere samt frivillige fra forskellige grupper. I denne sammenhæng inviterer vi jer til at være frivillige og deltage i formidlingen. Det kræver følgende:

  • I skal have jeres eget udstyr og egne dragter.
  • I skal have erfaring med formidling.
  • Hvis I ikke har været frivillige på Ribe VikingeCenter før, skal I sende os nogle billeder af jer selv og jeres udstyr samt fortælle lidt om, hvor I ellers har været vikinger.

Ribe VikingeCenter tilbyder muligheden for at bo og arbejde på Markedspladsen, Storgården og i Ribe By. Vi giver et diætbeløb, når man deltager i min. fem sammenhængende dage.

Vi forventer, at vore frivillige vikinger deltager i formidlingen til publikum og overholder stedets spilleregler. Bemærk, at der ikke må foregå salg af betydeligt omfang, og at alt salg skal godkendes af Ribe VikingeCenter.

Hen over sæsonen er der flere arrangementer, hvis I ønsker at komme i forbindelse med nogle af dem. Se vores eventkalender her.

Det årlige vikingemarked foregår traditionen tro den første uge i maj, men det kan man ikke tilmelde sig her.

Tilmelding gerne før 15. maj. Benyt venligst tilmeldingsformularen her.